Eesti ärimeeste Kataloonia partnerid on mures

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vein ja viinamarjad.
Vein ja viinamarjad. Foto: Panthermedia / Mythja Photography

Eesti veinikaupmehed ütlesid, et kuigi veini import Katalooniast jätkub nagu ennegi, on tunda, et nende sealsed äripartnerid on mures, kuna võitlus keskvalitsuse ja iseseisvuslaste vahel on läinud ootamatult teravaks. 

«Õnneks meie Kataloonia partnerid on olnud mõõdukad ja jäänud iseseisvusküsimustes reserveerituks,» ütles alkoholi hulgimüügifirma Dunker Estonia OÜ juhatuse liige Arvo Kask. «Samas olid nad meil eelmisel nädalal Tallinnas külas ja neid pani muretsema see, et nii keskvalitsuse kui ka Kataloonia juhid on valinud väga radikaalse taktika.»

Kase sõnul eelistaks nende äripartnerid läbirääkimisi ja rahulikku kompromissi otsimist. «Nad on mures, kuna igasugune vägivald mõjub halvasti turismile. Nad ootavad, et läbirääkimised jätkuksid tsiviliseeritumal moel,» lisas Dunker Estonia juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles