Buldooser Trump rammib jälle

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide riigisekretär Rex Tillerson ütles läinud laupäeval Pekingis kohtumisel Hiina riigipea Xi Jinpingiga, et tema esmane eesmärk on püüda Põhja-Korea osas «asju maha rahustada».
Ameerika Ühendriikide riigisekretär Rex Tillerson ütles läinud laupäeval Pekingis kohtumisel Hiina riigipea Xi Jinpingiga, et tema esmane eesmärk on püüda Põhja-Korea osas «asju maha rahustada». Foto: Lintao Zhang / Pool / Reuters / Scanpix

Ameerika esidiplomaat Rex Tillerson võis laupäeva õhtul Pekingis kaasmaalastest ajakirjanikega kohtudes teatada oma selgest võidust: pingeid Põhja-Korea ümber saab maandada siiski ka teisiti kui vaid sõjalisel teel. Ameerikale olevat tema sõnul lahti kolm või isegi enam tagaust.

Ent ajal, mil Tillerson, kes kõneles Pekingis Põhja-Koreast ka Hiina presidendi Xi Jinpingiga, oli lennukis tagasiteel Washingtoni, sähvatas miljonite president Donald Trumpi säutsude jälgijate ees sõnum, mis ei jätnud kahtlust, et Tillersoni rahutuvide püüdmine ärritas teda.

«Ütlesin Rex Tillersonile, meie suurepärasele riigisekretärile, et ta raiskab oma aega [kui soovib] läbi rääkida Väikese Raketimehega (Trumpi poolt Põhja-Korea liidrile Kim Jong-unile pandud hüüdnimi – toim),» säutsus Trump. «Säästa oma energiat, me teeme seda, mida peab tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles