Eesti antud arenguabi kasvas aastaga 10 miljoni võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaarabi jagamine Aafrika abivajajatele
Humanitaarabi jagamine Aafrika abivajajatele Foto: SCANPIX

Eesti ametlik arengu- ja humanitaarabi kasvas 2016. aastal võrreldes sellel eelnenud aastaga ligi 10 miljoni euro võrra.

Perioodil 2015–2016 kasvas Eesti ametlik arengu- ja humanitaarabi (ODA) 30,6 miljonilt eurolt 40,3 miljoni euroni, selgub välisministeeriumis koostatud ülevaatest, mida täna tutvustati.

Kasvu peamiseks põhjuseks oli rahandusministeeriumi eelarvest Euroopa arengukoostöösse tehtud Eesti sissemaksete suurenemine. 2015. ja 2016. aasta võrdluses suurenes Eesti panus Euroopa Komisjoni eelarvesse vastavalt 10,6 miljonilt eurolt 15,9 miljoni euroni ja sissemakse Euroopa Arengufondi (EDF) 1,7 miljonilt eurolt 2,5 miljoni euroni.

Märkimist väärib ka põgenike vastuvõtmiseks tehtud kulude kasv 0,48 miljonilt eurolt 2,5 miljoni euroni, lisab välisministeerium oma kokkuvõttes.

Lisaks panustas Eesti uue maksega 2016. aastal Euroopa Komisjoni loodud Türgi pagulasrahastusse, millesse maksti rahandusministeeriumi eelarvest, 2,8 miljonit eurot.

Kõigi Eesti riigiasutuste andmetel põhinev arenguabi kogusumma moodustas esialgsetel andmetel 0,19 protsenti rahvamajanduse kogutulust (RKP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles