Paikuse vallavanemale ei piisa 37 779 eurost

Teet Roosaar
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Erkmann
Kuno Erkmann Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa Paikuse vallavalitsus tegi volikogule ettepaneku maksta vallavanem Kuno Erkmannile peale riigilt ette nähtud 37 779-eurose lahkumishüvitise veel 17 220 eurot.

1993. aastast Paikuse valda juhtinud Erkmann osaleb küll Audru, Tõstamaa ja Paikuse valla arvelt laieneva Pärnu linna volikogu valimistel, kuid tema võimalused linnapeaks saada on väikesed. Et omavalitsusjuhid ei hakkaks ametikoha kaotamise hirmus ühinemist takistama, on riigikogu haldusreformi seadusesse kirjutanud helded lahkumishüvitised.

Vallavanemad ja linnapead, keda samale ametikohale ei valita, saavad ühinemistoetuste arvelt poole aasta või aasta töötasu suuruse hüvitise. Selle rehkendamisel võetakse arvesse lisatasusidki, mida Paikuse vald on Erkmannile varem igal aastal kuupalga jagu maksnud ja mida tänavu kavatsetakse maksta 70 protsenti kuupalgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles