Kahetsusest ei pruugi iseseisvuslastele piisata

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia kohaliku politsei ehk Mossos d'Esquadra juht Josep Lluís Trapero teel Madridis kohtusse. Prokuratuur süüdistab teda riigivastastes tegudes.
Kataloonia kohaliku politsei ehk Mossos d'Esquadra juht Josep Lluís Trapero teel Madridis kohtusse. Prokuratuur süüdistab teda riigivastastes tegudes. Foto: JAVIER BARBANCHO/REUTERS/SCANPIX

«Ma ei saa teha muud kui seda kahetseda, paluda vabandust selles osalenud politseinike nimel,» ütles Hispaania valitsuse esindaja Kataloonias Enric Millo uudisteagentuuri AFP vahendusel eilses teleusutluses.

Millo on esimene keskvalitsuse esindaja, kes on läinud pühapäeval Kataloonia iseseisvumise hääletusel puhkenud kokkupõrgetes korrakaitsjate käe läbi kannatada saanutelt avalikult vabandust palunud.

Pooled on andnud vigastatute kohta erinevat infot. Kui Kataloonia valitsus on teatanud ligi 900 arstiabi vajanud inimesest, siis keskvalitsuse teatel on see arv liialdus. Tervishoiuametnike kinnitusel viidi kokkupõrgete tagajärjel Kataloonias haiglasse neli inimest, kellest üks viibis eile endiselt ravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles