Koolis noaga ähvardamise juhtum tõstatas probleemi tugiisikute puudusest

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Foto on illustratiivne.
Nuga. Foto on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Antsla gümnaasiumis klassikaaslasi noaga ähvardanud viienda klassi poiss on haridusliku erivajadusega õpilane, kellele on juba mõnda aega otsitud tugiisikut, ent pole siiani leitud.

Antsla gümnaasiumi direktor Katrin Martinfeld rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et tugiisikute taotlemised ja ka erinevate tugisüsteemide õpilasele määramised võtavad väga palju aega. «Me võime mõnikord jääda olukordadega lihtsalt hätta, sest meil ei ole füüsilist inimest, kes aitaks.»

Antsla abivallavanem Avo Kirsbaum ütles, et kui tugiisikut on vaja mingisuguse füüsilise puude abistamiseks, siis selle jaoks on tavaliselt ta olemas ja selle jaoks ei ole vaja ka mingisugust spetsiifilist koolitust, kuid probleem on psühholoogiliste probleemide lahendamisel.

Kohalik omavalitsus, kes peaks tagama tugiisiku, ei julge ka lubada, et see kiiremas korras leitakse.

Valgamaalane kirjutas eile, et Antsla gümnaasiumi viienda klassi õpilane ähvardas kolmapäeval kehalise kasvatuse tunni ajal kaaslasi noaga. Keegi viga ei saanud ja poiss on koolist ajutiselt kõrvaldatud. Loe pikemalt: Õpilane ähvardas Võrumaal koolis kaaslasi noaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles