Hiiglasliku kütusevarguse uurimine tolmub riiulil (3)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alari Paluots

Viru ringkonnaprokuratuur uurib juba aasta aega suurema eduta väidetavalt kümmekond aastat toimuda jõudnud kütusevargust Eesti Energiale kuuluvas Estonia kaevanduses, kus riigifirma tagant on varastatud tõenäoliselt miljoneid liitreid kütust.

2016. aasta suvi Estonia kaevanduses Väike-Pungerjas. Eesti Energia staažikas töötaja ja Ida-Virumaal harrastussportlasena tuntud Oleg (nimi muudetud – R. B.) tangib kaevanduse suletud territooriumil Jetoili tanklas riigifirma tsisternauto pilgeni kütust täis.

Tankla mõõdik näitab, et paaki voolas 5000 liitrit kütust. Oleg sõidab oma veoautoga otsejoones kümneid meetreid maapinnast allpool asuvase kaevandusse, kus tsisterni tangitud kütus jõuab lõpuks pikkades vahetustes töötavate kaevandusmasinate bensiinipaakidesse. See on Estonia kaevanduse igapäevane rutiin ja kõik paistab nüüdki täiesti tavapärasena.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles