Tallinna valijaid jäid passiivseks

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas andis kohalikel valimistel oma hääle 193 520 inimest ehk 53,6 protsenti valimisealistest elanikest. Eelmise korra 64,1 protsendiga võrreldes on seda ligi 11 protsendipunkti vähem.

Kui tänavu oli Tallinna e-valimiste aktiivsus eelmiste valimistega võrreldes suurem, siis eile kella 12ks oli hääletusaktiivsus langenud eelmise korraga samale tasemele. Keskpäeval jäi valimisaktiivsus juba seitse protsenti eelmisest korrast maha ning kell kaheksa ehk valimisjaoskondade sulgemisel kärises vahe juba peaaegu 11-le protsendipunktile.

Esmalt selgusid eile õhtul e-valimiste tulemused, mis kuulusid juba tavapäraselt Reformierakonnale. E-hääletusel kogusid Tallinnas oravad 23 081 häält, mis moodustas 38,2 protsenti kõigist e-häältest. Teise koha saavutanud sotsiaaldemokraatlik erakond jäi maha juba rohkem kui kaks korda ehk nad said 11 202 häält. Järgnesid Keskerakond 8484, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 5924, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 4354, Vaba Tallinna Kodanik (VTK) 2975, Eestimaa Rohelised 2354 ning Savisaare valimisliit ja Tegus Tallinn 1262 häälega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles