Eestis äri ajanud kamerunlast ähvardab riigist välja saatmine

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohtu ette astus Tallinna kesklinnas tegutsenud Mama Afrique’i kaupluse endine omanik, Kameruni kodanik Edmond Otang Ebot, keda Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kelmuste ja arvutikelmuste toimepanemises.

Süüdistuse järgi on 25-aastane Ebot korduvalt tellinud e-poodidest teise inimese andmeid kasutades erinevat kaupa. Lisaks sellele süüdistatakse meest mobiiltelefoni omastamises ja selles, et ta pakkus veebilehe www.excelbeautycosmetics.com kaudu müügiks kosmeetikatooteid, omamata kavatsust tegelikult kellelegi kaupa müüa. Mehelt on arestitud sularaha summas üle 400 euro.

Lisaks põhikaristusele nõudis prokurör täna toimunud istungil lisakaristuse kohaldamist. Nimelt välja saata süüdistatav Eestist koos Eesti Vabariiki sissesõidukeeluga kaheks aastaks. Karistusseadustiku alusel arvestatakse väljasaatmisega kaasneva sissesõidukeelu tähtaega alates süüdistatava faktilisest väljasaatmisest Eesti riigist.

Edmond saabus Eestisse neli aastat tagasi, kui ta tuli Kamerunist välistudengina õppima Tallinna tehnikaülikooli.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Põhja prefektuur ja juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Copy
Tagasi üles