Animafilm «Lumeinimese poeg» toob pisara silmanurka ja naeratuse näole

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Inimeste emotsioonidel mängida on tegelikult ju väga lihtne, aga õnneks on Brüsselis ja Californias asuv nWave Pictures suutnud kaasakiskuva loo ka igati ägedalt ekraanile tuua.

 Filmi sisu on lihtne: teismeline noormees avastab ühel päeval, et tema isa on siiski elus, ja läheb teda otsima. Kuna filmi pealkiri annab üheselt mõista, et otsitav härrasmees pole miski tavaline rekajuht, hakkab nalja sama.

Kuna ükski lugu poleks huvitav ilma hea ja kurja võitluseta ning kangelase vahvust hindame ju ainult antikangelase suuruse põhjal, etendab pahade osa parukatootja HairCo omanik. Pahalase käsutuses on uinutipüssidega relvastatud ja suurepäraste soengutega varustatud eraarmee, mille eesmärk on leida üles üleni karvane lumeinimene, et kasutada tema DNAd kiilanevate klientide murede lahendamiseks.

Kui tabate end filmi ajal mõttelt, et sellise isikliku armee kasutamine sisuliselt inimröövideks ja metsa süütamiseks tundub natuke liiga lennuka ideena, siis püüdke mitte unustada, et vaatate filmi lumeinimestest ja rääkivatest loomadest. Mis puudutab muret, et vormis mehed võiks ekraanil liigset jõudu kasutada, siis vägivalda on filmis siiski väga vähe ning kõige valusamalt on see esil hoopis tavalise koolikiusamise stseenides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles