Vilja Toomast keeldus ütluste andmisest Edgar Savisaare suhtes (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Toomast Harju maakohtus, vasakul Edgar Savisaar.
Vilja Toomast Harju maakohtus, vasakul Edgar Savisaar. Foto: Pm

«Kasutan isiklikku õigust ütluste andmisest loobumist, kuna süüdistatav on minu endine abikaasa ja meie ühiselt kasvatatava lapse isa,» teatas Edgar Savisaare endine abikaasa ja endine pikaajaline Keskerakonna liige Vilja Toomast Harju maakohtus.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus küsis Toomastilt üle, et selgitada, miks ta kohtusse kutsuti, kas ta loobub ütluste andmisest oma lahutusega seotud abieluvara jagamise kohta Edgar Savisaarega. Toomast kordas kohtule varem öeldud lauset.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi hakkas Savisaar varem kogutud kuritegelikku vara kasutama 2009. aastal seoses abielulahutuse vormistamise ja abieluvara jagamisega.

Sama aasta oktoobris sõlmis Edgar Savisaar OÜga Bravotex (juhatuse liikmed Siim ja Sulev Seppik) laenulepingu, millega võttis Savisaar äriühingult lühiajaliselt laenu kogusummas 173 073 eurot.

Peale laenusumma laekumist esitas Savisaar SEB-le avalduse, millega soovis enda ja AS SEB Pank vahel sõlmitud laenulepingu ning Vilja Savisaare ja SEB vahel sõlmitud laenulepingu ennetähtaegselt lõpetada ja laenud kogusummas 209 123 eurot enda SEB arvelduskontol olevatest vahenditest tagasi maksta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles