Veel kaks abilinnapead peeti kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Artjom Suvorov lahkus eile raekojast kaitsepolitseinike saatel. Kahtlustuse kohaselt võttis ta pikema aja jooksul korduvalt altkäemaksu mitmele organisatsioonile toetussummade eraldamise eest.
Tartu abilinnapea Artjom Suvorov lahkus eile raekojast kaitsepolitseinike saatel. Kahtlustuse kohaselt võttis ta pikema aja jooksul korduvalt altkäemaksu mitmele organisatsioonile toetussummade eraldamise eest. Foto: Kristjan Teedema

Nii tartlasi, kes andsid äsjastel valimistel üle 600 hääle Valvo Semilarskile (Reformierakond) ja Artjom Suvorovile (Keskerakond), kui ka üldsust laiemalt rabasid eile pärastlõunal raekojast saabunud uudised. Abilinnapeade argiselt alanud tööpäev võttis ootamatu pöörde, kui kaitsepolitsei ametnikud otsisid nende töökoha Tartu raekojas läbi ja viisid mõlemad mehed arvatavasti kaheks ööpäevaks arestimajja.

Linnapea Urmas Klaas (Reformierakond) nõudis nende kohest tagasiastumist ja lahkuv linnavalitsus jätkab nüüd nelja liikmega. Need on ka ühed vähesed faktid, mis eile kahe Tartu juhtpoliitiku suhtes avalikuks saanud korruptsioonikahtlustuses laiemalt teatavaks tehti.

Uurimine pikalt käinud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles