Ministeerium Tallinna tänavusi koolikatseid ei näpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Tänaseks suure nõupidamise kokku kutsunud haridusministeerium ei hakka Tallinnalt nõudma tänavuse 1. klassi astumise korra muutmist, küll aga ei välista muutusi järgmisel aastal.

«See, et segadus on tekkinud, on fakt,» ütles ministeeriumi asekantsler Kalle Küttis.

«Aga selge on ka see, et käesoleval aastal enam süsteemi muuta ei saa. Küsimus on selles, mida teha, et järgmisel aastal ei korduks sama.»

Kui midagi, näiteks seadust muuta, mida haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis ei välista, siis saab see juhtuda alles järgmise aasta koolivastuvõttu silmas pidades.

Tänase nõupidamise ajendasid arvukad pöördumised haridusministeeriumi poole ning ajakirjanduse kaudu avalikkuseni jõudnud rahulolematus selle kohta, kuidas Tallinn korraldab vastuvõttu põhikoolidesse.

Konkreetseid lahendusi tänane nõupidamine välja ei toonud. Pole ka selgust selles osas, millal kõik lapsevanemad saavad teada, millisesse konkreetsesse kooli nende lapsed lõpuks lähevad. Aga üheks eesmärgiks ministeeriumi ja linna tänasel kohtumisel oligi lihtsalt infovahetamine.

Haridusministeerium on nii eksminister Tõnis Lukase kui ka uue ministri Jaak Aaviksoo sõnade läbi korduvalt kinnitanud, et Tallinna linna viis koolikatseid korraldada on vastuolus põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse mõttega. Samas õiguskantsler pole selles osas veel lõplikku seisukohta avaldanud.

Tänasel nõupidamisel haridusministeeriumis arutasid ministeeriumiametnikud koos Tallinna haridusameti juhi Andres Pajula ja õiguskantsleri esindajaga, kuidas lahendada tekkinud segadust Tallinna koolikatsete ümber.

«Kui meieni jõudnud info vastab kasvõi osaliselt tõele, siis on tegemist Tallinna läbimõtlematu ning lapsi ja lapsevanemaid tarbetult traumeeriva korraldusega, mille õiguspärasuses ma sügavalt kahtlen,» ütles minister Aaviksoo eelmisel nädalal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles