Komisjon otsib Tallinnas koolikohta ligi 1500 lapsele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinnas on pärast sooviavalduste järgi ja koolikatsete järel täidetud õppekohti jäänud 1496 kooli minevat last, kellel praegu veel koolikohta pole.

Nende hulgast üle 600 lapse vanemad ei ole taotlust esitanud ja umbes 570 Tallinna munitsipaalses tavakoolis õppekohta ei vajagi - näiteks asuvad nad õppima era- ja riigikoolidesse, erikoolidesse ja välismaale või saavad koolipikendust. Teisalt tuleb era- ja riigikoolidesse minevatele ning välismaal elavatele lastele koolikoht ikkagi määrata, teatas haridusamet.

Koolikohti on Tallinnas ligi 4200, vajadusel on neid võimalik ka juurde luua. Praeguseks on täidetud 2990 õppekohta ehk kolme neljandiku koolikohustuslike laste vanemad on juba koolikoha soovi kinnitanud.

Eile alustas Tallinnas tööd elukohajärgse kooli määramise komisjon, mis otsustab koolid neile lastele, kelle vanemad ei ole ühessegi kooli taotlust esitanud või kes ei ole soovitud kooli pääsenud.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul teeb komisjon tööd võimalikult kiiresti ning annab  parima, et kõik pered jääksid rahule ja esimene koolipäev kujuneks nii lastele kui ka vanematele rõõmutoovaks sündmuseks.

«Eelkõige soovin ma lastele toredaid, tarku ja lapsi armastavaid esimesi õpetajaid, kes panevad nelja aasta jooksul vundamendi laste arengule sõltumata sellest, missuguses koolis nad käivad,» sõnas ta.

Ranged kriteeriumid

Komisjon lähtub kooli määramisel vastavas määruses toodud kriteeriumidest: esiteks – õpilase elukoha lähedus koolile ja sama pere teiste laste õppimine samas koolis; teiseks – õpilase elukoha lähedus koolile; kolmandaks – sama pere teiste laste õppimine samas koolis.

Komisjoni tööd lihtsustab koolide määramiseks spetsiaalselt loodud e-kooli moodul, mis võimaldab kooli ja lapse rahvastikuregistri järgse aadressi põhjal määrata kodu läheduse koolile meetrilise täpsusega ning annab informatsiooni õdede ja vendade õppimisest samas koolis.

Seega on loodud kõik eeldused võimalikult kiireks tegutsemiseks ning komisjon hakkab komplekteeritud nimekirju jooksvalt koolidele esitama. Koolid peavad vanemaid teavitama hiljemalt 10. juunil, kuid võimalusel ka varem.

Esmalt komplekteeritakse need kohad, mis on vabad, vajadusel kaalutakse täiendavate klassikomplektide avamist näiteks Pirital ja Nõmmel. Neil lapsevanematel, kes on juba taotluse esitanud, ei ole vaja seda teist korda teha, taotlust ei ole vaja esitada ka neil, kes seda veel teinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles