Optimistlik Mait Patrail enne koondisemänge: enamik mehi on heas vormis

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti käsipallikoondis alustab homme mängudega MM-valiksarjas: võõrsil minnakse vastamisi Bosnia  ja Hertsegoviinaga, kellega mängitakse juba laupäeval ka Kalevi spordihallis. Valikgruppi kuulub veel Šveits. Suvisesse play-off’i, mille võitja pääseb MMile, pääseb ainult esikoha omanik.

Eesti koondise liider Mait Patrail saabus koondisesse väga positiivse fooniga: tema koduklubi Hannover on Saksamaa Bundesligas (maailma tugevaim käsipalliliiga!) alustanud hooaega suurepäraselt ning Eesti mehe roll edus on olnud kaalukas. «Esikümne meeskondade vastu on mängud tõesti hästi läinud. Nüüd ootavad ees matšid liigatabeli tagumise otsa tiimidega, keda kindlasti võitma peame,» sõnas Patrail, kelle koduklubi on kümnest voorust saadud seitsme võiduga tabelis viiendal kohal.

Vasaksisemise arvel on 18 väravat ja 18 resultatiivset söötu, mida võib nimetada korralikuks saagiks. Erinevalt karjääri algaastatest pole Patraili ülesanne enam ainult väravaid loopida, vaid ta on ka väga hinnatud kaitsemees ja söödumeister. «Mängin võrdselt kaitses ja rünnakul. Saksamaal on iga nädal kaks mängu – ideaalne, kui on olemas tasemel vahetusmees, kellega saab koormust jagada. Mulle säärane variant sobib. 30 minutit mängides on võimalik endast kogu aeg maksimum anda, 60 minutit platsil viibides mitte,» kõneles Patrail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles