Keskkonnakomisjon kavatseb välismaa linnukütte ohjeldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis küttinud välismaa jahimees oma saagiga.
Eestis küttinud välismaa jahimees oma saagiga. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Riigikogu keskkonnakomisjon arutas teisipäeval piirangute seadmist sügisel Eestis läbirändel olevate lindude küttimisele, probleeme tekitavad peamiselt jahituristid.

«Minu hinnangul on täiesti ebanormaalne, et igal sügisel peame oktoobri saabudes keskkonnakomisjonis ikka ja jälle arutama veelinnujahi ning Lõuna-Euroopast pärit küttide jahieetika küsimusi,» ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra BNS-ile. Ta tõdes, et probleemid jahituristidega pole aastate jooksul lahendust leidnud. «See on Eesti riigi tegemata töö,» sõnas Vakra.

Vakra sõnul arutas keskkonnakomisjon teisipäevasel istungil erinevaid viise, kuidas jahituristide ebamõistlikku ja ebaeetilist jahti ohjeldada. Vakra ise toetab jahiturismi korraldajate litsentseerimist, millega seatakse jahi korraldajale kindlad reeglid. Samuti arutas komisjon võimalusi seada kütitavate lindude arvule ülempiir ning piirata linnujahi aega.

«Jahiseltsi esindajad, keskkonnaministeerium, ornitoloogid ja keskkonnaamet ning riigikogu peavad ühiselt piirava mehhanismi välja töötama. Leppimise kokku, et kõik osapooled esitavad aasta lõpuks oma ettepanekud koos analüüsi ja põhjendustega,» sõnas Vakra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles