Ossinovski soovib Euroopa Liidu ühtset alkoholipoliitikat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Eero Vabamägi

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski hinnangul võiks Euroopa Liidul olla ühtne alkoholipoliitika, mis aitaks ära hoida riikide erinevast alkoholipoliitikast ning liigtarbimisest tingitud kahjusid.

«Alkoholitarbimise kahjude vähendamise ülemaailmse kokkuleppe vastuvõtmisest on möödas seitse aastat. Kõik riigid tunnustavad selle põhimõtteid - hea alkoholipoliitika on kõikehõlmav, kestlik ja sektoriteülene. Ühinenud Euroopas - ja see on minu viimane ja kõige olulisem seisukoht (tänases kõnes - BNS) - tähendab see Euroopa Liidu tasemel alkoholipoliitikat,» ütles Ossinovski esmaspäeval Tallinnas üle-Euroopalist alkoholipoliitika konverentsi avades.

«Ei ole muud võimalust globaalse strateegia rakendamiseks Euroopas,» lisas Ossinovski, tunnistades samas, et praegu ollakse selle sihi saavutamisest veel kaugel.

«Aga 20 aastat tagasi ei oleks ka keegi uskunud, et meil kehtib Euroopa Liidu tubakadirektiiv. Aga siin me nüüd oleme,» rääkis Ossinovski.

Eesti minister põhjendas Euroopa Liidu ülese alkoholipoliitika vajadust piiriülese kaubanduse ja reklaami küsimustega, mida ei ole võimalik tänapäeva maailmas reguleerida ühe riigi piires ning samuti Euroopa Liidu pädevusse jääva toodete märgistamise teemaga.

Esmaspäeval algas «Olümpia» hotellis kahepäevane konverents «Alkoholipoliitika piiriülesed aspektid alkoholikahjude vähendamisel», millel osalevad mitmed rahvatervise ala tippteadlased maailmast ning Euroopa Komisjoni Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO), Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) ning teiste organisatsioonide spetsialistid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles