Peaministri auto remont läheb kindlustusele maksma paarkümmend tuhat eurot (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaministri ametiautole avariiga tekkinud paarikümne tuhande euro suuruse kahju katab süüdlase, Mercedese maasturi kindlustusfirma If Kindlustus.

«Selles liiklussituatsioonis on ka pardakaamera videolt täiesti selgelt nähtav, et kuigi vilkuritega sõiduk sõidab päris kiiresti, siis teine auto tuleb hooga ja sõidab tähelepanematusest otsa,» lausus kindlustusfirma kommunikatsioonijuht Eva-Grete Aljas ja lisas, et maasturi juhil oli ka «Anna teed» liiklusmärk.

Avarii põhjustanud autol, Mercedese maasturi oli sõlmitud kaskokindlustus, mis tähendab, et tema sõidukile tekkinud kahju katab samuti If Kindlustus. Kahju peaministri autole jääb paarikümne tuhande euro ringi ja tema ametiauto remont on juba alanud.

Kolmapäeval 5 minutit enne kella 17 sõitis Draamateatri juures Pärnu maanteed mööda Viru ringi poole liikunud PPA sõidukile Audi A8 külje pealt sisse Georg Otsa tänavalt liikunud sõiduauto Mercedes. Tegemist oli PPA isikukaitse meeskonna autoga, milles viibis peaminister. Keegi liiklusõnnetuses viga ei saanud ja kiirabi sündmuskohale ei kutsutud. Peaministri toimetasid politseinikud teise sõidukiga Stenbocki majja.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhi Taavi Kiibuse sõnul on kindlustusseltsi jaoks tegu tavalise liiklusõnnetusega ja selliseid ristmikel toimunud avariisid juhtub päevas sadu.

«Antud õnnetuse puhul hüvitab avarii põhjustaja liikluskindlustus kannatada saanud sõiduki remondikulud ja selleks liikluskindlustus loodud ongi. Me ei tea kunagi, kellega liikluses avarii toimuda võib ja retsepti sellise olukorra vältimiseks polegi – sõiduki roolis tuleb lihtsalt tähelepanelik olla ja kaasliiklejatega arvestada. If väljastas eelmisel reedel garantiikirja kokkupõrkes kannatada saanud sõiduki remondiks. Antud avarii põhjustanud auto remondi hüvitab Ifi kaskokindlustus,» ütles Kiibus.

Igal kuul moodustavad kõikidest registreeritud kahjudest 60-70 protsenti sõidukikahjud ja igakuiselt hüvitab If sõidukitega toimunud kahjusid keskmiselt 2,4 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles