Kaitseressursside amet tahab ajateenistust vältida lubava firma trahvimist (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kaitseressursside amet nõuab tarbijakaitseametilt kutsealuseid ajateenistusest päästa lubava firma trahvimist.

Kaitseressursside amet leiab, et OÜ ArmyLaw rikub reklaamiseadust, kuna pakub oma Facebooki lehel abi ajateenistusest kõrvale hoidmiseks, kuid see on vastuolus reklaamiseadusega, kirjutab ERR-i uudisteportaal viitega venekeelsele uudisteportaalile.

Reklaamiseadus sätestab, et reklaam ei tohi kutsuda üles käituma õigusvastaselt või rikkuma üldisi moraalinorme, õigustada õigusrikkumist ega alavääristada õiguskuulekat käitumist.

ArmyLaw reklaami kohaselt osutab firma vastavat teenust vähemalt 25-aastastele kutsealustele, kellel on oma äri ja pere ning kes on saanud kaitseressursside ametilt kutse arstlikku komisjoni või otsuse ajateenistusse asumiseks.

ArmyLaw tegevuse avalikustas oktoobri alguses ETV+ saade Insight», kellele firma esindaja Andrei Vesterinen kinnitas, et kogu firma tegevus toimub rangelt seaduse piirides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles