Tokyo: Jaapani lähistel lendas kaks Vene strateegilist pommitajat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Young Ho/Lee Young Ho/Sipa USA

Kaks Vene strateegilist pommitajat Tu-95 lendas esmaspäeval Jaapani ranniku lähedal, edastasid Jaapani enesekaitsejõud.

Avalikustatud Tu-95 marsruudi kohalselt kulgesid need Jaapani mere kohal ja lähenesid Honshū lääneranniku keskosas Jaapani territoriaalvetele, pöörasid seejärel põhja ja lendasid piki Jaapani rannikut.

Teinud ringi ümber põhjasaare Hokkaidō, jõudsid pommitajad Vaikse ookeani kohale ja võtsid suuna mööda Vaikse ookeani rannikut taas Honshū poole. Lennukid pöörasid 36 paralleeli juures tagasi põhja poole ning ületanud Lõuna-Kuriilid suundusid oma Kaug-Ida baasi.

Jaapani enesekaitsejõud ütlesid ka, et Vene strateegilisi pommitajaid tõusid õhku saatma Jaapani hävitajad.

Vene kaitseministeerium kinnitas lennu toimumist, nimetades seda «plaaniliseks lennuks Jaapani Mere ja Vaikse ookeani piirkonnas».

«Tu-95MS-e saatsid nende lennu eri järkudes paar USA hävitajat F-18  ning Jaapani hävitajad F-15, F-4, F-2A,» märkis Vene kaitseministeeriumi pressiosakond, lisades, et Venemaa poolt saatsid strateegilisi pommitajaid mitmeotstarbelised hävitajad Su-35S.

Kaitseministeerium meenutas, et kauglennuvägi käib korrapäraselt lendamas Arktika, Atlandi, Musta mere ja Vaikse ookeani neutraalsete vete kohal.

«Kõik lennud toimuvad ranges vastavuses rahvusvahelistele reeglitele, rikkumata teiste riikide piire,» rõhutas Vene kaitseministeerium.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles