Aeg: politseile taserite andmine tuleb uuesti päevakorda tõsta (6)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Liis Treimann (Postimees)

Teisipäevane traagiline juhtum Tallinnas Vabaduse väljakul peaks tooma taas päevakorda politsei varustamise taseritega, leiab riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Raivo Aeg.

Aeg ütles ERRile, et distsiplinaarmenetlus peab selgitama välja, kas Vabaduse väljakul toimunud intsidendis politsei tulirelva kasutamine oli põhjendatud ja jäi seaduse piiridesse. Samas on Aegi hinnangul selge, et taserite ehk elektrišokirelvade olemasolu korral oleks ründe tõrjumine toonud kaasa kergemaid tagajärgi.

Endine kaitsepolitseiameti ja politsei peadirektor tõdes, et väga paljudes riikides on taserid politsei varustuses olemas ja nende toime on üldjuhul paralüseeriv, mitte surmav, kuigi on ka surmajuhtumeid esinenud.

«Kui rünne toimub tulirelvaga, siis pole politsei reageeringus küsimustki, aga kui rünne või oht lähtub külmrelvast, siis tuleb hinnata, kas tulirelvast ründe tõrjumine jäi seaduse piiresse,» ütles Aeg.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles