Politsei palub abi last ahistanud mehe tuvastamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei otsib meest, kes ahistas septembri viimasel nädalal Tallinnas Mustamäel Liivaku peatuse juures 10-aastast tüdrukut.

26. septembril sai politsei teate, et Tallinnas Mustamäel Liivaku peatuse juures lähenes seni tuvastamata mees 10-aastasele tüdrukule, haaras temast kinni ja võttis jõuga enda haardesse. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust. Politsei palub mehe tuvastamiseks kõigi abi, kes juhtunut pealt nägid või kes kirjeldusele vastava mehe ära tunnevad.

Seni kogutud informatsiooni järgi asus mees tüdrukut jälitama, kui tüdruk väljus Liivaku peatuses trollist number neli. Mees järgnes tüdrukule kuni jõuti lähedal asuva kaupluseni. Seal lähenes mees tüdrukule, haaras temast kinni ning võttis jõuga enda haardesse. Olukorda sekkus läheduses olnud meesterahvas, misjärel kahtlustatav põgenes.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna juhi Veiko Randlaine sõnul asusid politseinikud koheselt ärevaks tegeva teate asjaolusid välja selgitama. «Töötame aktiivselt mehe tabamise nimel. Oleme läbi vaadanud piirkonna turvakaamerate salvestised. Samuti profileerisime piirkonna riskiisikuid, kelle varasem käitumismuster viitab sarnasele käitumisele. Vajame siiski rohkem infot, et koguda tõendeid teo toimepanija väljaselgitamiseks,» kommenteeris Randlaine. Ta palub politseiga kindlasti võtta ühendust mehel, kes olukorda sekkus.

Tema sõnul on väga oluline, et inimesed annaksid sellistest intsidentidest koheselt teada hädaabinumbril 112. «Nii saab politsei reageerida operatiivselt ning asuda kuumadel jälgedel teo toimepanijat tabama. Häirekeskusega suheldes tuleks jagada võimalikult palju informatsiooni, mis aitaksid inimest tuvastada – välised tundemärgid ja eritunnused, riietus ja inimese liikumissuund. Mida hiljem jõuab meieni info kuriteost, seda keerulisem on asjaolusid selgitada, tõendeid koguda ja kurjategijat tabada,» rõhutas Randlaine.

Politseinike kogutud info põhjal on tegemist keskealise mehega, kes räägib aktsendiga eesti keelt. Ta on 170–175 cm pikk, tüsedama kehaehitusega, ümara näoga ja etteulatuva lõuaga. Rünnaku hetkel kandis ta juukseid patsis, mis olid pea pealt siledaks kammitud ning ümmargusi prille. Mehel on nelinurkne tume vunts nina all ning tema lõuaots on samuti nelinurkselt habetunud.

Palume kõigil, kes nägid vahejuhtumit pealt, kes tunnevad kirjeldusele vastavat meest või oskavad anda muud abistavat informatsiooni, võtta ühendust politseiga telefonidel 612 5723 või 5301 9901 või saates e-kiri igor.uskevits@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles