Tule- ja veeõnnetustes on tänavu hukkunud 75 inimest

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju hävitas Tõstamaa vallas Männikuste külas maja.
Tulekahju hävitas Tõstamaa vallas Männikuste külas maja. Foto: Lugejapilt

Tänavu on kümne kuuga tules hukkunud 32 inimest, neist viis oktoobris. Veeõnnetuste tõttu on elu jätnud 43 inimest. 

Suitsetamisest alguse saanud tulekahjus on sel aastal hukkunud 12 inimest, neist 11 suitsetasid magamisasemel või tugitoolis. Elektriseadmetest alguse saanud tulekahjudes hukkus kolm inimest. Viis inimest hukkusid hoones, mis oli tules sedavõrd hävinud, et tekkepõhjust välja selgitada ei olnud enam võimalik. Kuus inimest surid vingumürgitusse olukorras, kus põlemisprotsess oli kontrollitud ja tulekahju ei tekkinud.

Enamus inimesi hukkusid eluhoones või muus aastaringseks elamiseks kohandatud hoones. Kaks vingumürgituse tõttu surnud inimest hukkusid saunas. Hukkunuga hoonetulekahjude korral oli hoone enamasti juba avastamise hetkel lausleekides või juba praktiliselt hävinenud.

12 inimest hukkus hoones, kus puudus suitsuandur ja 3 inimest hoones, kus suitsuandur küll oli majapidamises, aga laest alla võetud ja/või ilma toiteallikata. 5 inimest hukkusid hoonetes, kus oli nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur, mis hakkas ka tööle, kuid elusid päästa ei suutnud.

Neljast hukkunust kolm  olid vanadus- või invaliidsuspensionärid. Esialgsetel andmetel olid 14 inimest hukkumise hetkel alkoholijoobes.

Keskmiselt jõudis esimene päästekomando hukkunuga tulekahju sündmuskohale 10,5 minutiga.

Eelmise aasta samal perioodil kaotas tules oma elu 30 inimest, neist 3 oktoobris. Toona oli samuti suitsetamine hukkunuga tulekahjude peamine tekkepõhjus ja moodustas koguarvust ligi poole.

Septembri lõpu seisuga oli tulekahjudes vigastada saanud 80 inimest, 2016. aasta samal perioodil oli tulekahjudes vigastatuid 69.

Kaks korda aastas toimub päästeameti ja teiste ametkondade vahel hukkunute arvu täpsustamine. Selle tulemusena lisandus 1. novembri seisuga päästeameti tules hukkunute statistikasse juurde 6 hukkunut. Antud sündmused ei kajastunud automaatselt päästeameti tulesurmade statistikas, kuna päästeamet ei saanud sündmuskohale väljakutset või ei olnud tegemist kontrollimatu põlemise ehk tulekahjuga.

Uppunuid on rohkem kui eelmisel aastal

Oktoobri lõpu seisuga  uppus veeõnnetustes 43 inimest, neist 18 suvekuudel.

Enamus uppunuga veeõnnetusi toimusid siseveekogudes (30), kaks inimest uppus kodus vannis ning kaks veega täidetud mahutis.

Veekogu kasutamise käigus uppus 19 ja vette kukkumise tõttu 24 inimest. Viimastest 13 kukkusid vette ja uppusid koduses keskkonnas.

2016. aasta samal perioodil oli veeõnnetustes uppunuid 40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles