Roheliste detailplaneeringu infotahvli idee jäi valitsuse toetuseta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Nõmme keskuse detailplaneeringu makett.
Pildil on Nõmme keskuse detailplaneeringu makett. Foto: Toomas Huik

Valitsus ei toetanud roheliste ettepanekut paigaldada detailplaneeringu ala juurde infotahvel, sest samale mõttele on tulnud ka siseministeerium.

Erakonna Eestimaa Rohelised soovis planeerimisseadusest täiendada sättega, mis kohustaks kohalikku omavalitsust paigaldama 14 päeva jooksul pärast detailplaneeringu algatamist detailplaneeringuga kaetavale alale infotahvli, teatab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Infotahvlil peaksid kirjas olema põhiandmed detailplaneeringu eesmärkide ja menetluse kohta ning kohaliku omavalitsuse ja koostaja kontaktandmed, mille kaudu on võimalik saada täiendavat infot.

Valitsuse teatel pooldavad nad küll valitud suunda, kuid ei toeta esitatud eelnõu täies ulatuses. Valitsuse arvates on avalikustamine ja planeerimiskultuur üks tervik, mida tuleb lahendada koos.

Siseministeeriumi poolt on ettevalmistatud planeerimisseaduse ja sellest tulenevalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu, mis muu hulgas reguleerib ka kodanike informeerimist.

Nimelt on kavas kehtivasse planeerimisseadusesse sisse viia muudatus, mille kohaselt on kohalik omavalitsus kohustatud kuu aja jooksul pärast detailplaneeringu algatamise otsuse tegemist panema detailplaneeringualal nähtavale kohale informatsioonitahvli või -teatise vähemalt kuuks ajaks, mis peab sisaldama informatsiooni planeeritava maa-ala suuruse ning asukoha ja algatatud planeeringu eesmärkide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles