Loe täismahus: prokuratuur avaldas kilekotiraha kriminaalasja lõpetamise määruse koos nimedega (15)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna logo.
Reformierakonna logo. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigiprokuratuur otsustas suure avaliku huvi tõttu avaldada 2012. aasta Reformierakonna rahastamist uurinud kriminaalmenetluse lõpetamise määruse koos nimedega.

 

Silvergate’iks kutsutud skandaal Reformierakonna rahastamisega puhkes 2012. aasta kevadel, kui toona Reformierakonda kuulunud Silver Meikar avaldas 22. mail Postimehes arvamusloo «Erakondade rahastamisest. Ausalt».

Meikar kirjutas, et annetas aastatel 2009–2010 Reformierakonnale kuus korda raha, kokku 115 000 krooni, mille päritolu ta ei tea. «Selle raha andis mulle ümbrikus Kalev Lillo, kes tollal töötas Reformierakonna kontoris juhtival kohal. Enne annetamist helistas mulle peasekretär Kristen Michal ja küsis, kas olen nõus erakonda toetama.»

Riigiprokuratuur algatas samal päeval Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetluse. 24. mail otsiti läbi Reformierakonna kontor. Riigiprokuratuur esitas uurimise käigus Kristen Michalile, Kalev Lillole ja Priit Kallakasele kahtlustuse erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumises, Kalle Pallingule pistise võtmises ning Marek Leenurmele pistise andmises. Kriminaalmenetlus kellelegi süüdistuse esitamiseni ei jõudnud.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles