Kaitseväelased annavad emadepäeval kolm kontserti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe orkester.
Kaitseväe orkester. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaitseväe orkester ja ajateenijate ansambel annavad homme emadepäeva puhul kolm kontserti.

Orkester esineb Kanepis ja Vastse-Kuustes, ajateenijate ansambel Laul jätta! aga Moostes.

«Kevadtorm suunab meid igal aastal emadepäeval Eesti kenadesse küladesse, kus annamekontserte. Emadepäevade kontserdid on ilus traditsioon,» ütles kaitseväe orkestriülem kolonelleitnant Peeter Saan. «Sajad Lõuna-Eesti noored mehed on homsel emadepäeval õppusel kaevikutes või rünnakul ega ei pääse emadele lilli viima. Kaitseväe orkester annab kontsertidega edasi musikaalse emadepäevatervituse kogu kaitseväelt.»

Orkester esitab kontsertidel meeleolumuusikat. Repertuaar on rõõmus ja kevadine ning  hõlmab poppi, svingi, palasid muusikalidest ja operettidest, aga kindlasti ka sõjalist marssi. Orkestri ajateenijate ansambel esitab muusikat rahvusliku rokigigandi Ruja repertuaarist kuni regilaulu ja Valgre lauludeni välja.

«Sõdurid on metsas õppusel ja mõtlevad ikka kodu peale. Emadepäeval on nad päris kindlasti mõtetega oma ema juures. Meie oma esinemisega väljendamegi neid tundeid, mis sõdureid metsas emadepäeval valdavad,» sõnas ansambli Laul jätta! laulja Vahipataljoni ajateenija reamees Gert-Heiko Kütaru.

Pärast emadepäeva kontserte on kaitseväe muusikuid võimalik näha ja kuulata ka  13. mail, mil ajateenijate ansambel esineb õhtul Tilsi külapeol ning päeval antakse mitu kontserti eri paigus Kevadtormil osalejaile. Laulvaid ajateenijaid saab näha ka 14. mail, kui koos kaitseväe orkestriga astutakse üles Ridalis Laheda küla päevadel. 20. mail osaleb kaitseväe orkester meestelaulu päeval Haaslavas ja esitab koos Tartumaa meeskooridega ka koorilaulu klassikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles