Striptiisibaaris töötanud sõbranna röövimist lavastada aidanud naine sai karistada

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Striptiisibaar.
Striptiisibaar. Foto: Karli Saul/SCANPIX

20-aastane kohvimeistrina töötav Diana sai Harju maakohtus kriminaalkorras karistada, kuna andis valeütlusi oma sõbranna väidetava röövi kohta ja seejärel võltsis talle selle eest määratud üldkasuliku töö tegemise arvestust.

Varem karistamata Diana esimene kuriteoepisood ulatub 2016. aasta sügisesse, kui ta politsei peamajas Pärnu maanteel rääkis uurijatele väljamõeldud loo oma sõbranna röövimisest.

Ülekuulamisel jutustas Diana tunnistajana, kuidas sõbranna oli ta 30. augustil kella 21 paiku kutsunud nende tavalisse kokkusaamise kohta Kadriorus Poska ühistranspordipeatuse ja mere vahelisele alale ning öelnud kükitades, et kaks tundmatut noormeest lasid talle gaasi näkku, mistõttu ei saanud ta enam silmi avada ja tal tekkisid hingamisraskused. Sõbranna olevat Diana jutu järgi öelnud, et tal on käekott kadunud, misjärel Diana helistas häirekeskusesse.

20 päeva hiljem tunnistas Diana üles, et oli sõbranna palvel andnud teadlikult valeütlusi. Tegelikult ei olnud tema sõbrannat keegi tol õhtul Kadriorus rünnanud, vaid sõbranna ütles, et tahab lavastada enda röövimise, et vältida striptiisibaari öisesse vahetusse tööle minekut. Selleks pihustas ta endale kaasa võetud gaasi näkku, viskas koti põõsasse ja avaldas politseile, et teda rööviti.

Kuus kuud hiljem selgus, et Diana võltsis üldkasuliku töö arvestuslehte, kuna tahtis vabaneda kohustusest talle kriminaalmenetluse lõpetamisel määratud töö tegemisest. Kokku määrati talle 60 tundi üldkasulikku tööd, millest 17 tegi ta ära Lasnamäe noortekeskuses ja 23 tundi MTÜ AIDSi Tugikeskuses, 20 tundi jäi aga tegelikkuses tegemata. Võltsitud dokumendi esitas ta Viru vangla kriminaalhooldusametnikule.

Diana läks prokuratuuriga kokkuleppele ja Harju maakohus karistas teda teadvalt vale ütluse andmise, dokumendi võltsimise ning selle kasutamise eest kaheksakuulise tingimisi vangistusega pooleteise aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles