Töörühm: bussid peaksid sõitma mitte graafiku, vaid reisija vajaduste järgi (8)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussisõit. Illustratiivne foto.
Bussisõit. Illustratiivne foto. Foto: Madis Sinivee

Ühistranspordi internetipõhine korraldamine aitaks kokku hoida raha, aega ja tühja bussiga sõidetud kilomeetreid, arvab töörühm, kelle hinnangul võiks bussid tulevikus liikuda siis, kui reisijal on vaja.

«Mõnes vallas see täna käibki nii, et buss sõidab oma tagumistesse peatustesse ja kaugematesse nurkadesse ainult siis, kui inimene ette helistab ja sellega hoitakse oluliselt raha kokku, aga idee poolest, kui ma tahaksin minna ülehomme poodi, siis ma annan sellest teada ja IT-süsteemist leitakse mulle parim lahendus,» rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Pirko Konsa ERRile.

Konsa sõnul on uue süsteemi katsetamiseks nüüd õige hetk, sest on muutuste aeg ning uued vallad alles alustavad transpordi korraldamisega.

Riigikogu riigireformi probleemkomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Tanel Talve ütles, et tehnoloogia on olemas, kuid üle oleks vaja vaadata ka ühistransporti reguleerivad seadused. Tahe sellega tegeleda on Talve sõnul paljudel ametnikel, ettevõtjatel ja poliitikutel olemas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles