Skandaalide pitser valitsuse esimese aastal (58)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafik: Alari Paluots

Täna möödub aasta päevast, mil peaminister Jüri Ratase juhitud Keskerakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) koalitsiooni ministrid andsid riigikogus ametivande. Tormisele merele seilama läinud valitsuslaev pole rahulikku vett õieti näinudki – 12 kuuga on välja vahetatud viis ministrit 15st.

Peaministri hinnangul on laevnikud ehk valitsus töötanud meeskonnana, olnud konstruktiivne ega ole kartnud omavahelisi arutelusid. «Ka kõige kirglikumates vaidlustes on vastastikku lugupidav suhtumine aidanud meil leida üksmeele. See on võimaldanud meil teha olulisi otsuseid, et parandada Eesti inimeste elukeskkonda, suurendada ühiskondlikku võrdsust, tagada majanduse pikaajaline ja jätkusuutlik kasv ning kindlustada riiklik julgeolek,» sõnas ta.

Aasta möödudes paneb Postimehe toimetus valitsuse viimase aasta tööle hinde – see on 2+. Sellest võib välja lugeda toimetuse negatiivset hinnangut koalitsiooni tööle, ent «pluss» annab märku, et vee peal püsimise piir pole kaugel. Selleks peavad valitsuspartnerid vabanema oma segastest ja lohisevatest otsustest – siis ollakse pikas perspektiivis jälle vee peal. Iseasi, kui kiirelt riik nii edasi purjetada suudab.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles