Müüdid ja tõde kuivatiga pesumasinast (1)

, kodumasinate ekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LG

Hiljuti mõtles minu sõber osta kuivatiga pesumasina ning uuris enne ostu ka sõprade kogemusi. Arvamused jagunesid kaheks - ühed juba omasid pesumasinat, mis peseb ja kuivatab ning neil jagus vaid kiidusõnu. Need, kellel kuivatiga pesumasinat kodus polnud, püüdsid teda iganenud müütide abil veenda tavalist pesumasinat ostma. Kuivatiga pesumasinaid süüdistati suures energiatarbimises, riiete rikkumises ning ka liialt suurtes mõõtudes.

Otsustasin kokku koguda kõige populaarsemad müüdid ning neid enda ja oma sõprade kogemustele tuginedes murdma asuda. Etteruttavalt saan öelda, et tänu tehnoloogia kiirele arengule ja mitmetele uuendustele on kunagi eksisteerinud probleemid lahenduse leidnud. Ning kuivatiga pesumasinate müük on hetkel Eestis ajaloo suurim.

Toon ka teieni mõned ringlevad müüdid ja loodan, et uut pesumasinat otsiv inimene leiab siit kasulikku informatsiooni tõe kohta.

Müüt: kuivatiga pesumasin rikub riideid

Augud lemmiksärgis, kokku tõmmanud villased kudumid – see on minevik tänapäevaste pesumasin kuivatitega.  Värvi- ja kujumuutused ning isegi augud kangas on kõige levinumateks põhjusteks, miks inimesed ei julge osta kuivatiga pesumasinat. Tänapäevased kuivatiga pesumasinad läbivad mitmeid teste, et ka delikaatsete esemete pesemine sujuks ideaalselt. Kõige tähtsam pesu pesemise juures ongi õige programmivalik, mis tagab maksimaalse pesutulemuse ja õige hoolduse igale kangale.

Müüt: kuivatiga pesumasin võtab palju ruumi

Kas sina oled üks neist, kes endiselt usub, et kuivatiga pesumasin võtab väga palju ruumi? Viimased mudelid ei ole suuremad mistahes teistest pesumasinatest. Ainus erinevus on see, et nüüd saad sama suurest masinast võtta kuivad riided, ega pea ostma eraldi kuivatit. Paljud tootjad pakuvad tavaliste mõõtudega ja ka kitsamaid mudeleid väiksematesse kodudesse. Kõige populaarsem LG kuivatiga pesumasin Eestis on muideks kõigest 45cm sügavusega. Inimesed hindavad funktsionaalsust ja ökonoomsust, mis mahuks ka kitsastesse oludesse ja väiksematesse kodudesse.

Müüt: kuivatiga pesumasin tarbib palju energiat ja teisi ressursse

Kas tead, kui palju Sinu praegune pesumasin elektrit tarbib? Tänapäevased kuivatiga pesumasinad säästavad energiat, vett, aega ja teisi ressursse. Näiteks paljudel masinatel on sensorid, mis tuvastavad trumlis pesu koguse ning garanteerivad optimaalse pesemis- ja loputamisefektiivsuse. Samuti on olemas näiteks mõnel kuivatiga pesumasinal Eco Hybrid tehnoloogia, mis säästab vett ja lühendab kuivatustsüklit. Eco Dry režiim ei kasuta kuivatamiseks üldse vett ja Normal Dry režiim lühendab tervet tsüklit ja vähendab seeläbi elektrikulu.

Müüt: ebaefektiivne ja väheste lisafunktsioonidega

Tegelikkuses on uutel pesumasinatel palju lisafunktsioone, mis muudavad igapäevase pesemise ja kuivatamise palju efektiivsemaks. Näiteks on paljud LG pesumasinad varustatud TurboWash™ funktsiooniga, mis lühendab pesemisprogrammi pikkust tervelt 20 minutit. TrueSteam™ aga eemaldab rõivastelt  kuni 99,9% allergeenidest ning auruga värskendus programm eemaldab lõhnad ja vähendab kortse riietel kõigest 20 minutiga. Lisaks on paljudel masinatel ka Time Delay funktsioon, mis võimaldab ajastada pesemine just  Sulle sobivaks hetkeks, et saaksid koju tulles võtta masinast kuivad rõivad. Paljud mudelid on varustada ka SmartThinq WiFi funktsiooniga, mis lubab kodust eemal olles käivitada sobiv pesutsükkel nutitelefonist. Lisaks on võimalik alla laadida erinevaid pesuprogramme lisaks nendele, mis pesumasinal olemas juba. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles