Teehooldajate kinnitusel on võimatu libedust prognoosida

Eno-Gerrit Link
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva varahommikul muutus Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ootamatult libedaks ja Häädemeeste kandis juhtus lühikese aja jooksul kolm liiklusõnnetust.
Teisipäeva varahommikul muutus Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ootamatult libedaks ja Häädemeeste kandis juhtus lühikese aja jooksul kolm liiklusõnnetust. Foto: Mailiis Ollino

Läinud teisipäeval juhtus Pärnumaal Häädemeeste vallas ootamatult libedaks muutunud maanteel lühikese ajaga kolm liiklusõnnetust, millest kõige traagilisemas hukkus Poola kaubikujuht. Sageli esineva libeduse üle seal kandis on kurtnud paljud liiklejad, kuid teehooldaja sõnul on libeduse teket raske prognoosida ja ennetavalt libedusetõrjet teha ei maksa.

Maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juhi Hannes Vaidla ütlust mööda ei ole libedus sada protsenti prognoositav, sest ilma- ja teeolud võivad paikkonniti olla erinevad ja muutlikud. «Seetõttu võib libedust ootamatult esineda lõiguti, näiteks metsavahelistel teelõikudel ning mere- ja rabalähedastel teedel,» selgitas Vaidla.

Pärnumaa teid hooldava Sakala Teed OÜ ja Lääne Teed OÜ Pärnu esindaja Tõnis Pelapson ütles, et ootamatut libedust ei saa prognoosida ja ainus lahendus oleks olenemata prognoosist ja olukorrast teedel teha pidevalt libedustõrjet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles