Pressisõbraks valiti teadlane ja -vaenlaseks endine minister

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressisõbra ruupor.
Pressisõbra ruupor. Foto: Eero Vabamägi

Ajalehtede liidu liikmed valisid tänavuseks pressisõbraks Eesti Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomere ja pressivaenlaseks riigihalduse ministri kohalt tagasi astunud keskerakondlase Mihhail Korbi.

Tarmo Soomere on avanud Teaduste Akadeemia uksed ja aknad – ta on avalikkusele ajakirjanduse vahendusel populariseerinud teadust viisil nagu seda pole varem Teaduste Akadeemias tehtud, ütles Ajalehtede liidu tegevdirektor Mart Raudsaar.

Raudsaar selgitas, et Mihhail Korbi ei valitud pressivaenlaseks mitte seetõttu, et ta ütles, et ta ei poolda NATO-liikmelisust, vaid sellepärast, mis toimus siis, kui lugu selle kohta ilmuma hakkas. «Kui lugu Lääne Elus ilmuma hakkas, võttis Korb toimetusega ühendust ja küsis, kas oleks võimalik see kuidagi ära jätta. Kui tuli välja, et ei ole võimalik ära jätta, siis hakkas ta ütlema, et ta ei ole midagi niisugust öelnud, aga oli olemas salvestus sellest kohtumisest,» põhjendas Raudsaar.

Tegevdirektori sõnul taunivad Ajalehtede liidu liikmed mudelit, kus üritatakse toimetust mõjutada ja jätta muljet, et on kõneldud teisiti või oma sõnu tagantjärele korrigeeritakse.

«Me taunime ka seda, kui poliitik üritab ühele auditooriumile rääkida üht ja teisele teist juttu,» rõhutas Raudsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles