Korb: Reformierakonna sisemist hõõrumist võimendab opositsioonis olek

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb saates «Suud puhtaks».
Mihhail Korb saates «Suud puhtaks». Foto: Ekraanitõmmis ETV videost

Reformierakonna siseelu kommenteerides ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb, et lisaks Reformierakonna auesimehe Siim Kallase ja partei praeguse juhtkonna omavahelisele ilmsele hõõrumisele, lisab lõkkele tuld ka opositsioonis olemine.

Siim Kallas sõnas neljapäeval usutluses ERR-ile, et Reformierakond vajab Hanno Pevkuri asemel uut juhti ja seda mitte korralistel valimistel 2019. aasta jaanuaris, vaid juba järgmise aasta juunis.

Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi hinnangul pole küsimus Pevkuri juhioskustes, vaid organisatsiooni suutmatuses olla opositsioonis, teatas Keskerakonna pressiesindaja BNS-ile. «Kindlasti on pingete allikas olukord, kus pärast 17 aastat on Reformierakond opositsioonis. Sellises olukorras proovivad osad reformierakondlased püüda võimu seal kus võimalik, ehk valitsusvastutuse asemel on võitlus kandunud erakonna tagatuppa,» ütles Korb.

Ta lisas, et olukord annab tunnistust Reformierakonnas olevast värinast ja vajadusest olla iga hinna eest võimul. «Kui vaid aasta opositsioonis olemist tähendab erakonnasisest võimuvõitlust, tekitab see küsimusi nii erakonna tulevikus kui ka eesmärkides. Ainult võim ei tohi see erakonda ühendav liim kindlasti olla, kuid hetkel tundub see nii olema,» lausus Korb.

Keskerakonna peasekretär sõnas, et Eesti majanduskasv ja vajalike reformide elluviimine, näiteks tulumaksuvaba miinimumi tõus, näitavad järjest enam, et Eesti saab Reformierakonnata hakkama. «Seda on raske paljudel Reformierakonna liikmetel mõista ning keegi peab selles olukorras süüdlane olema, kas või näiliselt,» ütles Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles