Galerii: Iraak tähistas sõjaväeparaadiga võitu ISISe üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi relvajõud korraldasid täna Bagdadis sõjaväeparaadi, millega tähistati võitu terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) üle.

Peaminister Haider al-Abadi teatas eile, et Islamiriik on kolm aastat kestnud sõja järel riigist välja tõrjutud ja Iraak kontrollib täies ulatuses piiri Süüriaga.

Armeeüksused marssisid pühapäeval üle Bagdadi peaväljaku, madalal pea kohal lendasid kopterid ja hävitajad.

Paraadist otseülekannet ei tehtud ning osaleda lubati vaid riigimeedia esindajatel. Peaminister Abadi kuulutas tänase päeva riigipühaks ja ütles oma kõnes, et ISIS alistati tänu ühtsusele ja sihikindlusele. 

Äärmusrühmitus ISIS vallutas 2014. aastal suure osa Iraagist ja Süüriast ning kuulutas välja niinimetatud kalifaadi. Koos USA juhitud koalitsiooni õhutoetusega hakkasid Iraagi väed järk-järgult vallutatud alasid tagasi võitma. Eile teatati, et ISIS on riigist välja tõrjutud.

USA juhitava koalitsiooni ülem kindralleitnant Paul E. Funk õnnitles Iraaki, aga ütles, et teha on vaja veel palju tööd, kindlustamaks, et ISIS uuesti ei ründaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles