Viisitamm ja Saar pääsesid vabaks

Pärnu Postimees / Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm
Mart Viisitamm Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja ütles, et Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar pääsevad täna õhtul koju ja kahtlustusi meestele esitatud ei ole.


Kaitsepolitsei viis Pärnu linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare lõunal endaga linnavalitsuse tööruumidest pärast läbiotsimist kaasa, kirjutas Pärnu Postimees.

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Jüri Pikma sõnutsi algatati kriminaalasi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist.

Karistusseadustik näeb selle eest sanktsioonina ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Lehele teadaolevalt uurib kapo versiooni nagu oleks Viisitamm ja Saar püüdnud mõjutada riigihankekomisjoni kuulutama Pärnu teede hooldamise konkursil võitjaks paremuselt teise pakkumise teinud aktsiaselts Baltifaldi, mitte osaühingu Rapla Teed, kes tegi soodsaima pakkumise.

Pärnu teede hooldamise riigigihankekomisjoni esimees Vambo Talu ütles, et keegi pole püüdnud komisjoni tööd mõjutada.

Viisitamm ja Saar lahkusid koos kaitsepolitseinikega linnavalitsuse hoonest kell 13.57.

Viisitamme ja Saare kabineti läbiotsimise juures viibinud linnavalitsuse IT-spetsialist kommentaare ei jaganud, sest kapo keelas tal sellest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles