Macron: sõda IS-i vastu Süürias võidetakse veebruaris (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: SATISH KUMAR SUBRAMANI/REUTERS/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron prognoosis pühapäeval, et äärmusrühmitus Islamiriik purustatakse Süürias veebruaris.

«Me oleme koalitsiooniga just võitnud (IS-i vastu) sõja Iraagis,» ütles Macron intervjuus telekanalile France 2. «Ma arvan, et veebruari keskpaigaks oleme võitnud sõja Süürias.»

Macron nimetas Süüria presidenti Bashar al-Assadi «süüria rahva vaenlaseks», kuid möönis: «Me peame rääkima Assadi ja tema esindajatega.»

Prantsuse presidendi sõnul on Pariisi tähtsaim prioriteet USA-juhitavasse koalitsiooni kuuludes eelkõige Islamiriigi hävitamine, mitte Assadi tõrjumine võimult.

Süüria president ilmselt niipea võimult ei lahku, lisas ta.

«Bashar al-Assad on seal, kuna teda kaitsevad need, kes võitsid sõja kohapeal, olgu see Iraan või Venemaa,» ütles Macron.

Assadil tuleb aga millalgi vastata oma kuritegude eest oma rahva ees, rahvusvahelise kohtu ees, lisas Prantsuse president.

«Prantsusmaa plaan on saavutada rahu, demineerida riik, demilitariseerida see ja rajada poliitiline lahendus, mis võimaldaks püsivat rahu, mis tähendab seda, et kõiki vähemusi kaitstakse, kristlasi, šiiasid ja sunniite,» ütles Macron.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles