Valitsus ei ole Estonka eestlaste abistamist veel arutanud

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti valitsus ei ole veel arutanud, kas ja kuidas toetada Siberi küla Estonka eestlasi, kes kaotasid eilses tulekahjus oma kodud.

«Kas keegi toetust vajab, kas me üleüldse toetame, on arutelu teema,» ütles peaminister Andrus Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil. Tema sõnul tuleb eelnevalt koguda informatsiooni tulekahju kohta ja alles seejärel saab otsuse teha.

Venemaal Siberis Omski oblastis põles eile kulupõlengust alguse saanud tulekahjus maha kolmandik Eesti väljarändajate asutatud Estonka külast, teatas Interfax eile.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi Omski osakonna pressiteenistuse teatel sai tuli alguse hooletust kulupõletamisest. Tulekahju levis elumajadeni millest neli hävis täielikult. Keegi tulekahjus vigastada ei saanud. Tuletõrjujatel kulus põlengu kustutamiseks kaks tundi, tulekahju õnnestus kustutada kolmapäeva õhtul kohaliku aja järgi kell 18.30.

Kokku oli enne tulekahju algust Estonka külas 14 maja, neist kaks seisis tühjana. Tulekahju tõttu jäi neli inimest peavarjuta, keegi põlengus viga ei saanud.

Estonka külas elab Venemaa eriolukordade ministeeriumi teatel 30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles