Poolemiljoniline möödalaskmine Tartu Ülikoolis (4)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MAX IV sünkrotron Lõuna-Rootsis Lundis asuvas teaduspargis on üks maailma kaasaegsemaid teadustaristuid.
MAX IV sünkrotron Lõuna-Rootsis Lundis asuvas teaduspargis on üks maailma kaasaegsemaid teadustaristuid. Foto: Norra arhitektuuribüroo Snøhetta

Möödalaskmine – nii nimetatakse Tartu Ülikooli juhtkonnas olukorda, kus mainekale kiirekanali projektile kulutatud ligi 400 000 eurot tunnistati abikõlbmatuks. Füüsikainstituudi teadlased, kelle arvel see nüüd kinni maksta tuleb, kasutavad karmimaid sõnu.

Rahvusvahelises kiirekanali projektis osalev Tartu Ülikool sai möödunud aasta lõpus kuulda otsusest, et ligi 390 000 euro eest tehtud kulutused on abikõlbmatud ja teadusele euroraha vahendav sihtasutus Archimedes neid ei hüvita.

Nüüd käib Tartu Ülikoolis vaidlus selle üle, kes peaks summa, mis lisanduva käibemaksuga ulatub poole miljoni euroni, enda kanda võtma. Kuna suurprojekt kuulub füüsikainstituudi haldusalasse, tuleks vastutus võtta neil.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles