Uskumatud juhtumised lõppevast aastast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebilõust üritas noaähvardusel poodi röövida.
Beebilõust üritas noaähvardusel poodi röövida. Foto: Kuvatõmmis Reporteri videost

Postimees võtab kokku kõik need isevärki lood, mis meid 2017. aastal on kas naerma ajanud või siis vähemalt tõeliselt üllatanud.

Uskumatu liiklusõnnetus

Kevadel levis üle kogu maailma kulutulena video eriskummalisest avariist Saaremaal. Nimelt jäi Kuressaares tänavu veebruaris liikleja pardakaamerale liiklusõnnetus, mille põhjustas ülekäigurajal vanemale naisele appi tõtanud ja käsipiduri peale tõmbamata jätnud autojuht. Õnnetuse üle elanud proua pääses ehmatusega.

Pärast seda, kui 87-aastasest vanaprouast sai sotsiaalmeedias tõeline staar, otsis Saarte Hääl ta üles. «Inimene tahtis ju vaid head ja tema ei ole milleski süüdi,» kommenteeris videot õnnetusse sattunud naine ise.

Loe lisaks: Jalakäijale appi tõtanud autojuht unustas käsipiduri ja põhjustas õnnetuse

Putukamagnetist soomlane

Teinegi lugu tuleb Saaremaalt. 3. mail saabus Kuressaarde Soomest pärit 68-aastane Risto, kes õige pea kadunuks jäi. Mees leiti neli päeva hiljem Marientali elamurajooni ja lennujaama vahel asuvalt maa-alalt väga raskes seisus ja ta viidi haiglasse.

Teda haiglas külastanu teadis rääkida, et Ristol avastati kolm kuni viis maohammustust, tema keha oli mürki täis, samuti leiti mehe pealt 40 puuki. 

Loe lisaks: Tühermaalt leitud soomlaselt avastati mitu maohammustust ja 40 puuki

Üllatav Eesti bränd

Ehkki EASi erinevad otsused on tegelikult kogu aasta vältel palju kriitikat saanud, siis kõige rohkem lõõbiti Eesti uue märgi kallal, mis tehti teatavaks aasta algul. Pea veerand miljonit maksnud uus bränd jäi algusest peale paljudele arusaamatuks. Rändrahnu tähetund lõppes väga kiiresti, sest EAS otsustas motiivist loobuda.

Pooleaastase töö tulemusena valminud Eesti brändi kontseptsiooni läbivateks elementideks on ühtne kirjatüüp, rohkelt Eestit ja eestlasi kirjeldavad sõnumeid ja ikoone ning läbiva joonena rändrahnude motiiv ja elektroonilisusele viitav täht «e».
Pooleaastase töö tulemusena valminud Eesti brändi kontseptsiooni läbivateks elementideks on ühtne kirjatüüp, rohkelt Eestit ja eestlasi kirjeldavad sõnumeid ja ikoone ning läbiva joonena rändrahnude motiiv ja elektroonilisusele viitav täht «e». Foto: Jaanus Lensment/Postimees

Loe lisaks:

Beebilõusta poerööv

Veebruaris üllatas fänne oma kummalise käitumisega tuntud räppar Beebilõust ehk Andrus Elbing, kes üritas Tallinnas Tööstuse tänaval poodi röövida. Mees ähvardas Salme poe müüjat noaga ja võttis kassast raha. Sellega mees jooksu ei pistnud, selle asemel pidas ta politsei sealsamas poes kinni.

Juba kaks päeva hiljem võeti Beebilõust Harju maakohtu loal vahi alla. Hiljem mõistis kohus talle kuue kuu pikkuse reaalse vangistuse. Nüüdseks on ta vabaduses ja annab taas kontserte.

Räppar Beebilõust võeti veebruari alguses vahi alla.
Räppar Beebilõust võeti veebruari alguses vahi alla. Foto: Tairo Lutter

Kaptenite uskumatud juhtumised

2016. aasta lõpus ja selle aasta algul jõudsid Eestisse kauaoodatud uued parvlaevad Tiiu ja Leiger, Tõll ja Piret. Saarte ja mandri vahelist laevaühendust on see kindlasti üksjagu parandanud, kuid nagu uute asjadega ikka, pole kõik päris libedalt läinud.

Suvel avalikustati ajakirjanduses audit, millest selgus, et 2. jaanuaril puudutas Leiger kapteni uinumise tõttu kaks korda merepõhja. Veeteede ameti ohutusjuurdluse kokkuvõtte järgi sõitis Leiger laevatee kõige ohtlikumal lõigul vähemalt üks minut ja 20 sekundit, ilma et kapten oleks laeva kontrollinud. Kahe põhjapuute tagajärjel sai laevakere kriimustusi.

Loe lisaks: 

Juuli lõpus sõitis samuti Hiiumaa ja mandri vahel sõitev parvlaev Tiiu laevatee kõige ohtlikumas osas, Rukki kanalis nii-öelda teelt välja ja riivas merepõhja. Sellega said Tiiu sõidud selleks suveks ka sõidetud ja laev viidi tehasesse remonti.

Hiljem kirjutas Postimees vanemtüürimehe ja kapteni seletuskirjadele tuginedes, et tegelikult oli parvlaeval Tiiu tuntavaid põhjapuuteid tegelikult kaks. Ehkki vanemtüürimees üritas kogu väest streikivat automaatrooli taas korda saada, ei õnnestunud see kuidagi ja laev puutuski ragisedes vastu põhja.

Loe lisaks: Tiiu kaks põhjapuudet – vali ragin, salongis jooksev meeskond ja esimest pauku oma kajutis kuulnud kapten

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles