Jõulupühadel on kohati kuni kuus soojakraadi, aastalõpp võib lund tuua (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolkuse rabarada.
Tolkuse rabarada. Foto: /

Jõulu esimene püha pakub kohati kuni viis soojakraadi, kuid kohati on lootust ka lumevaiba tekkeks, prognoosib ilmateenistus. Liikluses tasub ettevaatlik olla, sest mitmel pool on jäidet. 

Täna puhub edela- ja läänetuult puhanguti 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi, saartel võib veel paar kraadi enam olla.

Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Ennelõunal sajab kohati Kirde-Eestis vähest lund. Pärastlõunal pilvisus kõikjal tiheneb. Saartel hakkab vihma sadama ning sadu levib mandrile, kus läheb üle lörtsiks, Ida-Eestis lumeks. Õhtul on mitmel pool jäidet. 

Homme liigub üle Eesti uus madalrõhulohk ühes lörtsi- ja vihmasajuga. Tuul pöördub lõunakaarde ja paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, saartel kuni +4, päeval +2 kuni +6°C.

Kolmapäeval (eemaldub madalrõhulohk üle Eesti kirdesse ja mitmel pool sajab lörtsi ja vihma, Kirde-Eestis ka lund. Puhub mõõdukas edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Neljapäeval sajab mitmel pool Eesti mandriosas peamiselt lörtsi ja lund, saartel enamasti vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel ja päeval -1 kuni +1, saarte rannikul kuni +3 kraadi. 

Ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul on sel nädalal on võimalus, et jahedam õhk ühes suurema lumesajuga saabub aasta viimasel õhtul. Samas lisas ta, et ülemäära optimistlik ei tasu olla, sest ka enne jõule ennustati lund, kuid ilm muutus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles