Justiitsministeerium ei toeta uurimistähtaegu kärpivat algatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeerium
Justiitsministeerium Foto: TOOMAS HUIK/PM

Justiitsministeerium teeb valitsusele ettepaneku jätta toetuseta rühma riigikogulaste algatus kärpida kohtueelses menetluses uurimistähtaegu.

Eelnõu on algatanud riigikogu liikmed Igor Gräzin, Toomas Vitsut, Valdo Randpere, Artur Talvik, Peeter Ernits, Liisa Oviir, Martin Helme ja Henn Põlluaas eesmärgiga kehtestada kindlad kohtueelse menetluse tähtajad kriminaalmenetluses.

Eelnõu kohaselt nähakse kohtueelsele uurimisasutusele toimingute läbiviimiseks ette 10 päeva ning seejärel prokuratuurile kolm kuud. Riigi peaprokuröri loal on võimalik esialgset kolmekuulist tähtaega erandkorras pikendada kolme kuu võrra ning erakordselt keerukatel juhtumitel Riigikohtu loal veel kolme kuu võrra.

Justiitsministeerium teeb valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada, kuna eelnõus esitatud muudatuste rakendamisel muutuks raske kuritegevuse vastane võitlus äärmiselt keeruliseks. Ka siseministeerium viitab oma arvamuses, et eelnõus pakutud tähtajad on ebamõistlikud ning ei võimalda keerulisemaid menetlusi läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles