Lasnamäe Tondiraba tunneli renoveerimine algab juunis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar eelmise aasta talvel koos saatjaskonnaga Tondiraba tunneliga tutvumas.
Edgar Savisaar eelmise aasta talvel koos saatjaskonnaga Tondiraba tunneliga tutvumas. Foto: Toomas Huik.

Juba Tallinna kõige suurema magistraali ehk Laagna tee ehitamisel rajati liiklusarteri alla Tondiraba tunnel, mis jäi aga pikaks ajaks unustushõlma, sest mõlemal pool Lasnamäe kanalit laius ainult võsa ning tunnelit polnud kellelegi vaja.

Nüüd on Tondirabasse kerkinud Tähesaju City ning mõlemal pool Laagna teed
asuvad suured kaubanduskeskused. Inimesed, kes ei viitsi ringi teha ja Mustakivi silda kasutada, tormavad elu ohtu seades ja autode vahel laveerides otse üle laia Lasnamäe kanali.

Eelmisel aastal otsustas linnavalitsus unustusehõlma jäänud Tondiraba tunneli rekonstrueerida, et inimesed saaksid turvaliselt Laagna tee ühelt poolelt teisele liikuda.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel ütles Postimees.ee`le, et ehituse riigihankele on pakkumised laekunud ning hiljemalt paari-kolme nädala pärast on töövõtja teada. Seejärel saab ka ehitustöödega alustada ning sügiseks peaks jalakäijate tunnel kasutamiseks valmis olema.

Koppel mainis, et kõik vajalikud uuringud on tehtud ning projektki valmis. Tunneli renoveerimisel ehitatakse välja ka kõnniteed ja pandused, et ratastooli kasutajad saaksid tunnelist läbi.

Kommunaalameti eesmärk on, et ilusate suveilmadega saaks tunnelile paigaldada korralik hüdroisolatsioon, et vihma- ja lumesulamisvesi hiljem tunnelisse tungima ei hakkaks. See tähendab suvel ka mingiks ajaks Laagna teel liikluspiiranguid, sest tunneli pealmine osa tuleb lahti võtta. Kuna aga Laagna tee on piisavalt lai, siis saab liikluse ümber suunata ning suuri takistusi ei tohiks tekkida.

«Need tööd tahame teha kesksuvel puhkuste ajal, kui liiklust on Laanga teel tavapärasest vähem,» mainis Koppel. «Hüdroisolatsiooni vahetus ongi tegelikult tunneli juures kõige mahukam töö.»

Tondiraba tunneli rekonstrueerimiseks on Tallinna linnaeelarves raha olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles