Noor kelm pettis internetis inimestelt raha välja

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmus.
Kelmus. Foto: Toomas Huik / Postimees

Vale nime all esinenud 24-aastane kelm pettis erinevates portaalides ja sotsiaalmeedias inimestelt raha välja.

Süüdistuse kohaselt avaldas mees erinevates portaalides ja sotsiaalmeedias müügikuulutusi, kus pakkus müügiks erinevaid esemeid: tehnikat, katuseboksi, pileteid, teatas Põhja Ringkonnaprokuratuur. Ühe korra õnnestus tal maha ärida piletid Weekend Festivalile, mida tegelikult olemas ei olnud. Ohvrid jäid ilma 570 eurost.

Prokuratuur sai jälile üheksale kelmusejuhtumile. Mees esines vale nime all ja palus raha üle kanda oma tuttavate kontole. Kelmusi on toime pannud mees aastast 2015 kuni tänaseni.

Raha saamiseks pakkus süüdistatav nii kaupa, mida pole olemas, kui ka teenust. Ta esines näiteks vale nime all juristina Facebooki grupis «Juristid ja Advokaadid»  ning pakkus juriidilist abi. Üks abivajaja maksiski talle 500 eurot teenuse eest, mida ta pole kunagi saanud.

Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni eelmise aasta oktoobris. Kohus andis loa tema vahistamiseks, kus ta viibis kokku kolm kuud ja kaks päeva. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Põhja prefektuur.

Harju Maakohus tunnistas 3. jaanuaril mehe kuritegude toimepanemises süüdi ja määras talle karistuse. Kohus rahuldas ka kannatanute poolt esitatud tsiviilhagi kokku summas ligi 2700 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles