Õiguskantsleri laual kuhjuvad rahva kaebused maksutõusude kohta (19)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantslerile on laekunud viimastel kuudel peaaegu kõikide maksutõusude peale mitukümmend kaebust. Foto on illustratiivne.
Õiguskantslerile on laekunud viimastel kuudel peaaegu kõikide maksutõusude peale mitukümmend kaebust. Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Ulrich/Caro / Ulrich

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) lubab, et uus töötavaid pensionäre pahandanud tulumaksusüsteem – millega nad kaotavad rohkem kui tavalised kõrgema tulu teenijad – jääb kehtima, sest see on kasulik 90 protsendile Eesti töötavatest inimestest. Samal ajal on õiguskantsler Ülle Madisele laekunud viimastel kuudel peaaegu kõikide maksutõusude peale mitukümmend kaebust, sealhulgas kõrgepalgaliste pensionäride senisest kõrgema maksustamise peale. 

Madise rõhutab, et poliitilistesse valikutesse tema sekkuda ei saa, kuid paneb poliitikutele südamele, et ideaalne oleks lahendus, mis tundub õiglane nii ettevõtjatele kui ka kõrge- ja madalapalgalistele (vt kommentaari).

Küsimuse peale, kas see tundub Stalnuhhinile aus, et töötavad pensionärid kaotavad oma tulust rohkem kui tavalised suurema tulu teenijad, ohkas ta valjult telefoni ja pika pausi järel ütles, et see tundub talle aus. «Me teadsime, et pensionärid ei kaota pensionist mitte midagi, täiendavast tulust nad võivad kaotada, kui see on suur, ulatudes 2000–3000 euro kanti. Ma ei arva, et selles on midagi katastroofilist,» ütles Stalnuhhin.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles