Pärnu filmifestivali parimad taas linal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vallaslaps» on linal jaanuari viimasel täisnädalal.
«Vallaslaps» on linal jaanuari viimasel täisnädalal. Foto: Kaader filmist

Pärnu uue kunsti muuseum ei jää jaanuaris talveunne, vaid jätkab filmide näitamist. 4.–28. jaanuarini saab taas näha eelmise suve Pärnu filmifestivali auhinnafilme. Väärtfilmid linastuvad neljapäeviti ja pühapäeviti.

Jaanuari teisel nädalal on Pärnu uue kunsti muuseumi oodatud need, keda huvitab teadus. Linastub dokumentaalfilm «Hallid rakud», mis on korraga nii meditsiiniline teadusfilm kui ka intiimne portree ajuvähki põdevast inimesest. Fookuses on vähijuhtumid Hollandis. Autoril on õnnestunud filmida haruldasi psühholoogilisi kaadreid neurokirurgidest, kes otsivad patsientide ravimiseks parimaid lahendusi.

Jaanuari kolmandal nädalal näeb samas kaht lühemat filmi: Pärnu filmifestivali parimat tudengidokfilmi «Nael» ja parima lastefilmi tiitli pälvinud «Tolmu». Ukrainlase Filipp Sotnitšenko linateos «Nael» kõneleb tänapäeva Ukrainast. Lastežüriis parimaks valitud «Tolm» näitab, kuidas igal talvel koonduvad tuhanded India ja Nepali inimesed tööle Nepali tellisevabrikutesse. Nende hulgas leidub palju lapsi, kelle koolitee jääb vaesuse pärast pooleli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles