ERR.ee: kütteperiood tekitab päästeametile muret

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija
Korstnapühkija Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kütteperiood tekitab päästeametile muret, kuna näiteks eelmisel aastal hukkus puhastamata korstnate tõttu tulekahjudes Eestis kaheksa inimest.


Päästeameti pressiesindaja Rain Porssi sõnul on ainuüksi Tallinnas 300 mahajäetud maja, kus otsivad ulualust ja lõkkesooja kodutud, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Pooltes neist majadest oli möödunud aastal tulekahju. Päästeametit ja korstnapühkijaid panevad muretsema ka need, kes ei saa aru, et suitsuandur reageerib suitsule 40 sekundi jooksul, aga just esimesed viis minutit tulekahju tekkimise hetkest on inimese päästmisel olulised. Pärast seda on tulekahjust pääsemine enam kui kahtlane.

«Suitsuanduri on paigaldanud majapidamisse vaid 38 protsenti inimestest. Alates juulist 2009 on suitsuanduri paigaldamine kohustuslik,» rääkis Porss.

Korstnapühkija Leo Kalme on kindel, et kui Eesti korstnaid oleks tegelikult pühkimas 200 koolitatud korstnapühkijat, keda majaomanikud korstnaid puhastma ka kutsuvad, oleks tulekahjusid palju vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles