Rahvaliit ja rohelised kadusid pärast valimisi pildilt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed
Ajalehed Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Meedia tähelepanu riigikogust välja jäänud rohelistele ja Rahvaliidule langes aprillis eelmise kuuga võrreldes märkimisväärselt.

Suuremad trükimeediaväljaanded ja internetiportaalid mainisid aprillis erakondi 2596 korral, valimistekuul märtsis oli see arv koguni 6369, vahendab ERR Uudised enda tellitud monitooringufirma Meedius uuringut.

Analüüsist selgub, et meedia tähelepanu rohelistele ja Rahvaliidule kahanes valimiste järel märgatavalt – kui veebruaris mainiti neid vastavalt kümnes ja kaheksas protsendis kõigist erakondi puudutanud artiklitest, siis märtsis langesid need arvud seitsme ja kuueni, aprillis aga juba 4,7 ja 3,5.

Enne valimisi oli ajakirjandus kaheksa kuud järjest kõige enam rääkinud Keskerakonnast, kuid märtsis viis valimiste võit esimesele ja teisele kohale Reformierakonna ja IRLi.

Aprillis tõusis Keskerakond taas tavapärasele esimesele kohale – parteid mainiti 691 artiklis, teisel kohal olevat Reformierakonda aga 667 artiklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles