Aeg hakata jälgima demokraatide võimalikke presidendikandidaate

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia on spekuleerinud, et Oprah Winfrey pürib demokraatide presidendikandidaadiks, ent eile teatas telestaar, et ei ole presidenditoolist huvitatud.
Meedia on spekuleerinud, et Oprah Winfrey pürib demokraatide presidendikandidaadiks, ent eile teatas telestaar, et ei ole presidenditoolist huvitatud. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Scanpix

Kuulsusi kummardav USA meediamasin vahendas mõne nädala eest innukalt, et telestaar ja meediamogul Oprah Winfrey on kaalunud demokraatide presidendikandidaadiks saamist. Eile teatas telestaar siiski, et ta ei ole sellest ametist huvitatud. Vaatlejate sõnul oli kära, mis teda korraga ümbritses, viide sellele, et 2020. aasta presidendivalimised tulevad eriti ägedad, sest huvi nende vastu on juba nüüd suur.

Üks demokraat, Marylandi osariigi rahvaesindaja Kongressi esindajatekojas John Delaney on juba alustanud kampaaniat ja kohtub üle riigi valijatega. Asjatundjate sõnul on demokraatide seas praegu juba 15–16 võimalikku kandideerida tahtjat, kes ei ole endast ametlikult küll märku andnud, kuid kelle tegevus viitab huvile, ning huvitatuid tuleb tõenäoliselt veel juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles