Ligi: idapiiri väljaehitamise plaan tekkis pärast Kohveri röövimist (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi (vasakul)
Jürgen Ligi (vasakul) Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu reformierakondlasest liikme Jürgen Ligi sõnul tekkis idapiiri väljaehitamise plaan alles pärast Eston Kohveri röövimist.

Ligi kirjutab sotsiaalmeedias, et enne piirilepingu ratifitseerimist ei pidanudki riik viisakaks piiri kindlustama hakata ja ettekujutus, mis asi maksab, oli siis umbes kümme korda väiksemas summas.

«See kalkuleerimatus näitab samuti, et tegelikult ei olnud seda piiri ehitamise plaani olemas,» kirjutas Ligi oma postituses. «Eston Kohveri röövimisega viisakuse argument kadus ja plaan tekkis. Aga praegu korrigeeritud eelarve võib olla ka ülekullatud, tuleb uurida, kui optimaalsed on tehtud valikud,» lisas ta.

Kui 2015. aasta veebruaris valitsuskabinetile esitatud esialgses hinnangus läinuks idapiiri ehitus maksma 79 miljonit eurot, siis värskelt valminud ehitusprojektide järgi läheb idapiir 118 miljoni euro võrra kallimaks, teatas siseministeerium neljapäeval ja algatas asja uurimiseks auditi.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles