Linnavalitsus ei liida Kesklinna vanema elukvartalit tasulise parkimisalaga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivaoja elamukvartal.
Liivaoja elamukvartal. Foto: Skanska.ee

Tallinna linnavalitsus ei kavatse esialgu liita Kesklinna vanema Marek Jürgensoni elukohaks olevat Liivaoja kvartalit kesklinna tasulise parkimisalaga vaid muudab seal liiklusskeemi.

«Vastuseks teie ettepanekule Liivaoja tänava tasulise parkimisalaga liitmise kohta teatan, et linna liiklus- ja parkimisspetsialistid selgitasid tekkinud olukorda ning tegid ettepaneku muuta sealset liiklus- ja parkimiskorda,» märkis Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli vastuses kesklinna vanema kirjale.

Mutli sõnul peaks uus liiklusskeem valmima lähiajal ning see peaks parandama parkimisvõimalusi Liivaoja tänaval.

«Kui liiklusskeemi muutmine ei anna loodetud tulemusi, algatame menetluse tasulise parkimisala laiendamiseks Liivaoja tänava võrra,» lisas abilinnapea.

Jürgenson kirjutas Liivaoja kvartali haldamisega tegelevale Skanska EMV-le viidates septembris linnavalitsusele kirja, milles märkis, et seoses tasulise parkimisala puudumisega piirkonnas pargib Liivaoja tänaval hulgaliselt seal mitte elavate inimeste autosid ning see on tekitanud nurinat elanikkonna hulgas ja raskendab tänavate puhastust.

«Tihedalt, ebakorrektselt pargitud sõidukid häirivad oluliselt liiklemist ning ei võimalda ka tänavapuhastuse organiseerimist,» märkis Jürgenson Postimees.ee`le oktoobri alguses. «Korteri omanikele on aga vastavalt detailplaneeringule ehitatud välja nõuetekohane arv maaaluseid parklaid ja maapealseid parkimiskohti oma kinnistul.»

Opositsioonilisse Isamaa ja Res Publica liitu kuuluv linnavolinik Tarmo Kruusimäe esitas oktoobri alguses abilinnapeale Jaanus Mutlile arupärimise, kus soovis teada, kas linn on küsinud Liivaoja elanike arvamust kvartali täisparkimise kohta ja tasulise parkimisala laiendamise kohta.

Kruusimäe sõnul kahtleb ta sügavalt, et tasulise parkimisala soovi taga oleksid paljud Liivaoja tänava elanikud.

«Rääkisin mitme sealse elanikuga ning nemad said sellest uudisest teada Postimehe vahendusel,» lisas ta.«Sellest tekkis ka kahtlus, et tegelikult on tegemist pelgalt kahe inimese ettepanekuga - Marek Jürgensoni ja volikogu aseesimehe Tarmo Lausingu, kes omavad seal kortereid.»

Jürgenson ja Lausing kuuluvad mõlemad Keskerakonda ning partei on pealinnas ainuvõimul.

Mutli teatas oktoobri keskel vastuses Kruusimäele, et Liivaoja elanikud ei ole pöördunud linnavalitsuse poole tasulise parkimisala laiendamise ettepanekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles